Compania

1923 - Mecanica Fina a fost infiintata sub numele de "Societatea de Exploatari Tehnice (S.E.T.) avand ca scop organizarea productiei de avioane.
In acesta perioada se executa mai multe prototipuri de avioane, dintre care, in anul 1930, al patrulea prototip al avionului "SET 4" de conceptie proprie, inregistreza un mare succes

1946 - Compania trece la fabricatia masiva de piese de schimb pentru material rulant contribuind la repunerea in functiune a parcului de vagoane C.F.R., distruse de razboi.

1947-1948 - Mecanica Fina produce instrumente medicale, material pentru linii telefonice, reductoare pentru tuburile de oxigen si altele.

1953 - Compania a fost complet restructurata tehnologic si organizatoric pentru productia de aparate de masura si de control, devenind prima in topul intreprinderilor din tara.

1991 - Intreprinderea s-a divizat in patru societati comerciale independente: Diasfin, Sigmafina, Carmesin si Mecanica Fina care preia o suprafata construita de 55.000 m.p. si continua productia industriala de aparate de masura si control.

1997 - Societatea este cotata la bursa Bucuresti.

2000 - Mecanica Fina este vanduta de catre Stat si devine societate cu capital privat.

2006 - Compania intra in sectorul agricol prin constituirea SC ITAGRA SA.

2009 - Societatea decide inchiderea productiei industriale avand in vedere locatia centrala a imobilelor si devine Property Company.

Romanian